Πεντάγωνο: Ιρανοί κατάσκοποι δρουν στην Αλβανία κατά των μουτζαχεντίν




Μάρτιος 6, 2016.

Έκθεση του Πενταγώνου που διανεμήθηκε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης από το Εθνικό Μέτωπο της Αντίστασης του Ιράν ( η Αλβανία έχει παραχωρήσει άσυλο σε μέλη του που μετακινήθηκαν από το Ιράκ),  δηλώνει ότι όλες οι επιθέσεις κατά των μουτζαχεντίν που γίνονται αυτές τις ημέρες από ορισμένα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, προέρχονται από δύο πράκτορες  της μυστικής υπηρεσίας του Ιράν, την MOIS.




Η έκθεση του Πενταγώνου κατονομάζει  τους δύο πράκτορες που δρουν κυρίως στο εξωτερικό και χρηματοδοτούνται για να δημιουργήσουν προπαγάνδα που περιγράφει τους μουτζαχεντίν (αντικαθεστωτικούς του Ιράν) ως τρομοκράτες.



Η έκθεση αυτή που έχει τίτλο «Προφίλ του Υπουργείου Πληροφοριών και Ασφάλειας του Ιράν» αναφέρει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία χρηματοδοτεί πράκτορες σε όλον τον κόσμο για να καθιερώσει τους μουτζαχεντίν ως τρομοκράτες.



«Η
MOIS υποστηριζόμενη ενεργά και μόνιμα  από την Επαναστατική Φρουρά, έχει τα αφήσει τα ίχνη της σε τρομοκρατικές ενέργειες τόσο στην Αργεντινή, όσο και στο Λίβανο. Η υπηρεσία αυτή έχει στρατολογήσει αρκετούς ξένους, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών», αναφέρεται στην έκθεση, προσθέτοντας και τα ονόματα των συνεργαζομένων με αυτήν.



Σύμφωνα εξάλλου με την ιταλική επιτροπή του Ελσίνκι,  σε δήλωση που διανεμήθηκε χθες στη Ρώμη, αναφέρει ότι η κυβέρνηση των Τιράνων έχει δείξει προθυμία να φιλοξενήσει και τους άλλους μουτζαχεντίν που κινδυνεύουν στο «στρατόπεδο liberty στο Ιράκ», σύμφωνα με την 'Τέμα'.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ