«Οι πρόσφυγες ή θα μάθουν γερμανικά ή θα φύγουν»




Μάρτιος 27, 2016.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι στους πρόσφυγες δεν θα παραχωρηθεί  μόνιμη κατοικία, εφ’ όσον αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα γερμανικών.

 
 Η νομική κατάσταση στην περίπτωση ασυλίας, πρέπει να διορθωθεί, είπε.

 Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι η άδεια παραμονής στην Γερμανία υπόκειται σε αυστηρές προϋποθέσεις και αυτές θα σφίξουν περαιτέρω.



 Η ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία με την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας κατά το πρώτο στάδιο θεωρείται βασική προϋπόθεση για την παροχή κατοικίας το Μάιο.



Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι «δεν θέλουμε γκέτο στη Γερμανία», πρόσθεσε ότι το γερμανικό κράτος θα βοηθήσει τους πρόσφυγες  μέχρι να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τα προς το ζην και τόνισε ότι μέχρι τον επόμενο μήνα θα ψηφισθεί ένα σχέδιο νόμου για τους πρόσφυγες όπου θα καθορίζονται αυστηρές προϋποθέσεις για την παροχή ασύλου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ