Ο Υπέξ Αλβανίας ζήτησε από Παυλόπουλο άρση της εμπόλεμης κατάστασης




 Μάρτιος 21, 2016.

Τίρανα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 
Ο Μπουσάτι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ελλάδας, να άρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία που την χαρακτήρισε ως  «ένα κατάλοιπο του παρελθόντος,  που θα μας δώσει την ευκαιρία να κλείσουμε το κεφάλαιο των σχέσεων μας», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονές της και με την Αλβανία η Ελλάδα το απέδειξε αυτό με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και με το γεγονός ότι η  Ελλάδα είναι υπέρ της ένταξης  της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



«Προφανώς, με την προϋπόθεση για την Αλβανία ότι θα σεβασθεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο Παυλόπουλος σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Παυλόπουλος παρότρυνε την Αλβανία να αντιμετωπίζει τους μετανάστες όπως αντιμετωπίζει τους Αλβανούς:

 «Σεβαστείτε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αντιμετωπίστε τους μετανάστες όπως  μεταχειρίζεστε και τους Αλβανούς. Εμείς έχουμε συμπεριφερθεί στους Αλβανούς με τον καλύτερο τρόπο. Να σεβαστείτε τις αρχές των ευρωπαϊκών ανθρωπίνων αξιών. Η Αλβανία δεν έχει τη φοβία για τους ξένους όπως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Έλληνας πρόεδρος.



Στη συνάντηση θίχτηκε και το θέμα των τάφων των Ελλήνων στρατιωτών. Ο Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει λύση.



Ο Μπουσάτι αναμένεται να συναντηθεί, επίσης, με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των  πολιτών. 


Επίσης, ο Μπουσάτι θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής της αλβανικής  κοινότητας στην Αθήνα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ