Σκόπια: Ειδικός εισαγγελέας έκρινε παράτυπους τον Πρόεδρο, το Συνταγματικό Δικαστήριο, τους βουλευτές




Μάρτιος 23, 2016.

Η ειδική Εισαγγελέας, Κάτιτσα Γιάνεβα, κήρυξε παράνομους τον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές και το Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι αποδείξεις που προσκομίστηκαν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα εμπεριέχουν σοβαρές εκλογικές παρατυπίες.


Η ίδια αναφέρθηκε ότι στην υπόθεση «Τιτανικός» (διαφθορά και παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία) στην οποία εμπλέκονται πάρα πολλά δημόσια πρόσωπα.



«Πρόκειται για ύποπτες παρατυπίες τόσο το 2011, το 2012 και το 2013, οι έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί παράνομα, όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία έχουν ερευνηθεί κατά 80% μέχρι τώρα.



«Προσωπικά , εγώ και τα μέλη της ομάδας μου, πιστεύουμε ότι η εκλογή του Προέδρου, του Συνταγματικού Δικαστηρίου και των βουλευτών είναι αμφισβητήσιμη».



 Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλα αυτά είναι παράνομα ιδρύματα και θα πρέπει σέβονται το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα και των ερευνών του για την εξακρίβωση της αλήθειας», δήλωσε η Γιάνεβα.



 Η δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο που διοργανώθηκε από την USAID και την  MCIC.



Ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, που βρισκόταν επί της έδρας με την ειδική εισαγγελέα των Σκοπίων τόνισε ότι η εξουσία και η απληστία είναι ένας κακός συνδυασμός και ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μεν διαφθορά, αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνη όπως στα Σκόπια που επικρατεί η ατιμωρησία.


«Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και να εφαρμόζεται», τόνισε ο Μπέιλι, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η συνέντευξη έδωσε αφορμή να 'ανάψουν' τα κοινωνικά δίκτυα στο γειτονικό κρατίδιο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ