Τούρκος επιχειρηματίας ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Βουλγαρία




Ο Τούρκος επιχειρηματίας, Abdullah Büyük, θεωρεί τον εαυτό του καταδιωκόμενο από το τουρκικό καθεστώς


Μάρτιος 14, 2016.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, Αμπντουλάχ Μπουγιούκ, ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Βουλγαρία, όπως ανέφερε η βουλγαρική τηλεόραση Νόβα.




«Στην Τουρκία έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Το κράτος χειραγωγεί πλέον τις εφημερίδες. Οι επιχειρηματίες φυλακίζονται, οι καθηγητές το ίδιο. Μερικοί έχουν συλληφθεί. Η εταιρείες μας μπαίνουν στο μάτι του κράτους και προβαίνουν συνεχώς σε φορολογικούς  ελέγχους. Είναι αδύνατο κάποιος να εργασθεί ανενόχλητος και να συμμετέχει στο εσωτερικό εμπόριο σε ένα τέτοιο περιβάλλον αφού κριτήριο τίθενται οι  πολιτικές του απόψεις και δεν μπορεί να ζήσει ειρηνικά», δήλωσε ο Μπογιούκ.



Στο μεταξύ η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του για να δικασθεί για τρομοκρατία. Ο επιχειρηματίας έχει αντίθετες απόψεις από αυτές  του τουρκικού καθεστώτος  Ερντογάν – Νταβούτογλου και οι δικηγόροι του στη Βουλγαρία αντιτείνουν στην έκδοσή του, αφού θα κυνηγηθεί από τους ιδεολογικούς αντιπάλους του.



Ωστόσο, το βουλγαρικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για άσυλο, αλλά η απόφαση υπόκειται σε έφεση.



Ο Αμντουλάχ Μπουγιούκ ήρθε στη Βουλγαρία πριν από ένα μήνα, ελπίζοντας να φέρει  και την επιχείρησή του.



Είναι μέλος του κινήματος «Hizmet» του Τούρκου θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν – εχθρού και αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ