“Οι Κούρδοι της Συρίας δεν προσκλήθηκαν στις συνομιλίες της Γενεύης”




Μάρτιος 12, 2016.


«Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες  που θα γίνουν στη Γενεύη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Αντίθετα,  ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι το συριακό κόμμα PYD,  πρέπει να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες.


Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ότι παρά τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Συρία, τα στρατεύματα του Άσαντ επιτίθενται σε αμάχου και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραβίασε την συμφωνία.



Ο Κίρμπι, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, τόνισε ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των αμάχων.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτές τις παραβιάσεις για να αποτρέψει επιπτώσεις στο καθεστώς του Άσαντ», είπε.


Θα συζητηθεί η Ομοσπονδοποίηση της Συρίας


Οι συνομιλίες στη Γενεύη θα εστιασθούν στη μετάβαση της Συρίας σε μια ομοσπονδιακή δομή στην οποία, όπως διαδίδεται, θα δίνει ευρεία αυτονομία στις περιφερειακές κυβερνήσεις, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



Το θέμα επιβεβαιώθηκε από τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στεφάν ντε Μιστούρα «η συζήτηση  στη Γενεύη, αφορά την ομοσπονδιακή δομή στη Συρία», είπε και πρόσθεσε ότι μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στη Συρία, «το επόμενο βήμα, στις 14 Μαρτίου είναι  να προχωρήσουμε στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ