Βελγική αστυνομία: Καμία σχέση ο νεκρός του πυρηνικού σταθμού με την τρομοκρατία



 


«Ο νεκρός δεν ήταν άνθρωπος της ασφάλειας στο Σαρλερουά»


Η πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στο Σαρλερουά (Charleroi) του Βελγίου είναι προφανώς στο στόχαστρο των τρομοκρατών, αλλά σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν υπάρχει καμία σχέση με τις επιθέσεις  στις Βρυξέλλες.


Μάρτιος 26, 2016.

Η βελγική εισαγγελία απαντώντας σε δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας «La Derniere Heure». Στο άρθρο, γίνεται λόγος για έναν φρουρό ασφαλείας που 


πυροβολήθηκε στο πυρηνικό σταθμό Σαρλερουά και του έκλεψαν  το σήμα ασφαλείας του. Ο νεκρός δεν δούλευε στο εργαστάσιο πυρηνικής ενέργειας.



Η κατηγορούσα αρχή, γράφει αυστριακό δημοσίευμα, αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών. Επίσης, οι πληροφορίες, για την επίσημη ταυτότητα του νεκρού ότι έχει κλαπεί, απορρίφθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Belga».




Ο νεκρός δεν εργαζόταν σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, αλλά σε ένα ινστιτούτο (Institut national des radioelements) στο Fleurus κοντά στο Σαρλερουά, που ασχολείται με ιατρικές εφαρμογές της ραδιενέργειας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.



Ο πανικός που δημιουργήθηκε προκλήθηκε από δημοσιεύματα ότι οι τρομοκράτες ενδεχομένως να χτυπήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια της Ευρώπης.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ