Βουλγαρία: Ένα εκατομμύριο η μουσουλμανική κοινότητα- αγώνας κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ




Μάρτιος 28, 2016.

Σόφια.

Ένα από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που βρίσκεται ενώπιον της μουσουλμανικής θρησκείας είναι η ενότητα των μουσουλμάνων και η εμπέδωσή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα στους μουσουλμανικούς κύκλους.

 
Αυτό δήλωσε ο Μεγάλος Μουφτής Δρ Μουσταφά Χατζή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Ισλάμ 2016-2021», στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειακών μουφτήδων.



Ο Μεγάλος Μουφτής δήλωσε ότι η μουσουλμανική κοινότητα στη Βουλγαρία εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη σε πιέσεις  και ζήτησε από τους μουσουλμάνους να υπερασπίζονται τις μουσουλμανικές αξίες:
«Εμείς οι μουσουλμάνοι καλούμαστε να εξηγήσουμε τις αρχές και τις αξίες του Ισλάμ», είπε χαρακτηριστικά.



Αυτό απαιτεί το Ισλάμ να ξεκινήσει πιο εντατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεταξύ των Μουσουλμάνων, ώστε ο πιστός να κατανοήσει τη θρησκεία και να αντικρούσει ισχυρισμούς που ξεφεύγουν από το Ισλάμ.




«Όσοι κρύβουν τα διαβολικά σχέδιά τους με το Ισλάμ, μέσω τζιχάντ, δημοσιεύουν τις ιδέες τους στο διαδίκτυο, το οποίο είναι διαθέσιμο σε κάθε νεαρό άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισλάμ πρέπει να διδάσκεται από ανθρώπους που είναι ειδικοί σε αυτό και οι οποίοι σέβονται τον Παντοδύναμο και δεν επιτρέπουν το Κοράνι να ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο από είναι  αναγνωρισμένα γνωστό», είπε ο επικεφαλής μουφτής.




Στο συνέδριο έγινε σαφές ότι περίπου 200 τζαμιά στη Βουλγαρία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τον Μουφτή οι μουσουλμάνοι στη χώρα είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Υπάρχουν 300 ισλαμικά σχολεία  καθώς και Τριτοβάθμιο Ισλαμικό Ινστιτούτο που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της ισλαμικής ηθικής.




Ο Μεγάλος Μουφτής τόνισε ότι το Ισλάμ πρέπει να λειτουργεί ως συνεργάτης του κράτους. «Είμαστε αλληλέγγυοι με την πολιτική της  κυβέρνησης σε όλα τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι το Ισλάμ επιδιώκει μια υπεύθυνη πολιτική για τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας.



Ο Μουφτής ανακοίνωσε  την προτεραιότητα για δημιουργία από την Ισλαμική Κοινότητα μιας τηλεόρασης και ενός  διαδικτυακού  ραδιοφώνου που θα διαδίδουν την ηθική του Ισλάμ.
Τόνισε, ακόμη,  ότι η Ισλαμική Κοινότητα είναι υπέρ του διαθρησκευτκού διαλόγου στη χώρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ