«Οι Κούρδοι Συρίας να είναι έτοιμοι για προδοσία από τις ΗΠΑ»




Μάρτιος 15, 2016.

Ο Τζέιμς Κάρντεν, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  σε άρθρο του αναφέρει ότι οι Κούρδοι της Συρίας πρέπει να είναι έτοιμοι να προδοθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  όπως σημειώνει κουρδικό δημοσίευμα.



Το κείμενο επικαλείται το άρθρο του Αμερικανού εμπειρογνώμονα που δημοσιεύεται στο «The Nation», στο οποίο σημειώνει «Οι Κούρδοι θα έπρεπε να προετοιμασθούν για μια ακόμη προδοσία. Έχουν γίνει η πιο αποτελεσματική δύναμη εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’. Ωστόσο πρόσφατα, ακούγονται περί εγκατάλειψής τους από τους δυτικούς συμμάχους και από τις ΗΠΑ».


Ένα βήμα προς την υπόθεση αυτή είναι η μη πρόσκλησή τους στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, που φέρεται να αγνοούνται από τα ενδιαφερόμενα μέρη.


Ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν δέσμευση προς την Τουρκία που τους θεωρεί τρομοκράτες. Μάλιστα, σε πρόσφατη δήλωσή του ο Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε  την υποστήριξή του προς την Άγκυρα, ως σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι θα συνεχίσει το βομβαρδισμό στη βόρεια Συρία.


Ο Κάρντεν θα ισχυρισθεί ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατηγορούν τους Κούρδους της Συρίας για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου προκειμένου να ικανοποιήσουν τις εδαφικές διεκδικήσεις τους.
Ο ίδιος θα επισημάνει ότι υπάρχει και μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που καταλογίζει στους Κούρδους την ευθύνη για εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.


Οι Κούρδοι αρνούνται όλες αυτές τις κατηγορίες και βλέπουν με σαφήνεια ότι η Δύση προσπαθεί να έχει με το μέρος της την Τουρκία στο ζήτημα αυτό.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ