Το Ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για πρόσφυγες
Μάρτιος 11, 2016.

Το ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε  το σχέδιο συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, όπως αναφέρει η ‘El Pais’ και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Από τους 350 βουλευτές  ψήφισαν κατά οι 227.
 

Η συμφωνία αναφέρεται σε μαζικές απελάσεις μεταναστών από την ΕΕ και χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής των σοσιαλιστών, Πέντρο Σάντζεζ, ως ‘ντροπή’, ‘παράνομη’ και ‘ανήθικη’.
Αλλά η θέση της Ισπανίας θα εκφρασθεί, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, από τον σημερινό πρωθυπουργό,  Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου είναι «Λαϊκό» υποστήριξε τη συμφωνία της ΕΕ στο κοινοβούλιο.
Η νέα ισπανική κυβέρνηση δεν έχει σχηματισθεί ακόμη,  από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, λόγω αδυναμίας επίτευξης συμβιβασμού μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων στο Εθνικό Κογκρέσο.
Ο Ραχόι και τα μέλη του κόμματος του, πιστεύουν ότι η κυβέρνησή του, εξακολουθεί να είναι νόμιμη και θα προστατεύσει τη θέση του στις Βρυξέλλες.Τα άλλα κόμματα στο Κοινοβούλιοπου αποτελούν την πλειοψηφία,  επιμένουν ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί μόνο τα επίσημα καθήκοντα της  και δεν έχει εξουσία να λάβει στρατηγικές αποφάσεις σε αντίθεση με τη βούληση του Κοινοβουλίου, όπως σημειώνει το Κρος.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ