Η Τουρκία ετοιμάζει το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στα Τίρανα




Μάρτιος 1, 2016.

Τίρανα, Αλβανία.

Το τουρκικό ίδρυμα ‘Diyanet’ έχει αναλάβει το σχέδιο και την ολοκλήρωση του μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αλβανίας.


Το τζαμί Ναμαζγκιάσε,  που ολοκληρώνεται με τη βοήθεια της Τουρκίας, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, θα είναι ένα από μεγαλύτερα στα Βαλκάνια και οι εργασίες έχουν αρχίσει να επιταχύνονται, όπως ανέφερε ένας από τους μηχανικούς του έργου, ο Χουσεΐν Σεντούρκ.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι την περίοδο αυτήν κατασκευάζεται το υπόγειο τμήμα του έργου, που θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αίθουσα συνεδριάσεων και γραφεία.


Το νέο τζαμί, τα θεμέλια του οποίου έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  το περασμένο έτος,  θα έχει τη δυνατότητα της συλλογικής προσευχής σε χώρο πάνω από 10 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Θα περιέχει, επίσης, βιβλιοθήκη και αίθουσα εκθέσεων.

 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία