Η απολυταρχική Τουρκία του Ερντογάν καταδιώκει εκατοντάδες ακαδημαϊκούς για τρομοκρατία!





Οι Ακαδημαϊκοί έκαναν το «σφάλμα» να υπογράψουν διακήρυξη για ειρήνη με τους Κούρδους


Μάρτιος 13, 2016.


Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα κατά 395 εκπαιδευτικών για τρομοκρατικές δραστηριότητες. 




Η σκανδαλώδης κατηγορία του υπουργείου είναι  ότι …υπέγραψαν διακήρυξη στην οποία ζητούσαν ειρήνη με τους Κούρδους στο εσωτερικό του τουρκικού  κράτους και συνύπαρξη με τις άλλες εθνότητες. 



Αυτό έγινε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα (κατόπιν εντολής) από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, όπως σημειώνει η ‘Τζουμχουριέτ’.



Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο η εν λόγω δήλωση εξευτελίζει το τουρκικό έθνος, το κράτος και το κοινοβούλιο και στηρίζει -αν δεν συμμετέχει- στην τρομοκρατία.



Τούρκοι νομικοί, ωστόσο, αντιτίθενται σθεναρά στην απόφαση αυτή που την θεωρούν ένα σοβαρό πλήγμα για την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος.



Όλη αυτή η διαδικασία έρχεται μετά την ολοκλήρωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα στην Άγκυρα που αναφέρει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τρομοκρατικές δραστηριότητες.



Η διερεύνηση της Εισαγγελίας, για την κατηγορία της τρομοκρατίας κατά των ακαδημαϊκών, ξεκίνησε μετά από δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που απαίτησε την εύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων για τη στήριξη και βοήθεια των τρομοκρατικών ομάδων από τους υπογράφοντες ή για προπαγάνδα για λογαριασμό των τρομοκρατών που ‘επαναστάτησαν’ σε διάφορες περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας.



Στις 7 Μαρτίου, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης για εγκληματικές δραστηριότητες,  Σενόλ Τας,  διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.


Στο έγγραφό του, κατονομάζει  1100 επιστήμονες και ερευνητές,  που υπέγραψαν  τη δήλωση για ειρήνη στο εσωτερικό της χώρας, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί πρέπει να κατηγορηθούν για συνενοχή στο έγκλημα.




Ο εξουσιοδοτημένος νομικός για την έρευνα των ακαδημαϊκών, Σεχέρ Τζανίκογλου, δήλωσε ότι ο πραγματικός στόχος για αυτούς είναι να καταδικαστούν για τρομοκρατία.



Η υπόθεση περιπλέκεται νομικά και υπάρχουν πολλές ενστάσεις από νομικούς  κύκλους, αυτός είναι ο λόγος ότι ακόμη εκκρεμεί η δίωξη των ακαδημαϊκών. 


 Ωστόσο, η όλη διαδικασία έχει επιτείνει  τον τρόμο για δίωξη,  σε όποιον αντιτίθεται στις αποφάσεις ή πράξεις  του απολυταρχικού κράτους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ