Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Έντονη κριτική ΟΗΕ σε Ελλάδα για τους πρόσφυγες
Μάρτιος 22, 2016.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR ) την Τρίτη επέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό της εισροής των προσφύγων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τα κέντρα υποδοχής έχουν καταστεί ‘κέντρα κράτησης’ και ανέστειλε ορισμένες δραστηριότητες της,  κυρίως στα ελληνικά νησιά.
«Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, αυτές οι περιοχές έχουν γίνει πλέον εγκαταστάσεις κράτησης» αναφέρει η UNHCR.


«Έχουμε σαφείς αντιρρήσεις για την υποχρεωτική κράτηση και έχουμε αναστείλει ορισμένες δραστηριότητες μας σε όλα τα κλειστά κέντρα στα ελληνικά νησιά», πρόσθεσε.


Η ΕΕ και η Άγκυρα έφθασαν σε μια συμφωνία την Παρασκευή με στόχο να κόψουν τη διέλευση των προσφύγων μέσω της θάλασσας από την Μικρά Ασία στα ελληνικά νησιά.
Η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων που δεν έχουν τα απαιτούμενα, πίσω στην Τουρκία -και τέθηκε σε ισχύ από νωρίς την Κυριακή.


«Η Ύπατη Αρμοστεία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, ούτε θα πρέπει να συμμετέχει στις επιστροφές ή την κράτηση», ανακοίνωσε ο διεθνής Οργανισμός την Τρίτη, προσθέτοντας όμως ότι «θα συνεχίσει να συνδράμει στις ελληνικές αρχές για να αναπτύξει επαρκή ικανότητα υποδοχής».Επισήμανε ότι η Ελλάδα, σήμερα, «δεν έχει επαρκή χωρητικότητα στα νησιά για την αξιολόγηση των αιτημάτων ασύλου, ούτε τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αξιοπρεπώς και με ασφάλεια προκειμένου να εξετάσει τις υποθέσεις τους», σύμφωνα με το ‘Ντουνιά Μπούλτενι’.

 Ωστόσο, ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι παρά του ότι τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή αποβιβάστηκαν μόνο στη Λέσβο 934 πρόσφυγες και μετανάστες, δίνοντας το νόημα της διάτρητης συμφωνίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

1 σχόλιο:

Theodoros Nikolaidis είπε...

Σχολια, και πολύ επωνυμα. Πειτε σε αυτους τους...αλητες στον ΟΗΕ ότι με τις αποφασε ις τους, που είναι χαρτια για...σκούπισμα, να μην ασχολουντε πλεον με την Ελλαδα γιατι την καταντησαν σκουπιδοτενεκέ χαριν των συμφερόντων τους. Και πειτε σε αυτους τους αλητες ότι θαρθη σύντονα η μερα που ο Ελληνικος λαος θα ξανασγκωση κεφαλι και τοτε....Δεν είναι δυνατον η κλικα που λεγεται ΟΗΕ να αποφασιζη αν θα ζηση η όχι ενας λαος και από πανω να του λενε ότι εχει και αδικο. Και ότι δεν μπορει χαριν των αγορων τους να καταδικαζουν ένα λαο σε αργο θανατο, δημιουργώντας του ασφυξια με τα λεφουσια που του στελνουν οι πρακτορες του. Αυτος δεν είναι Οργανισμος Ηνωμένων Εθνων είναι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ. Αυτά και ας αφησουν δηθεν τις παρατηρήσεις γιατι δεν φερομαστε δηθεν καλα στους λαθρομετανάστες.