Συρία: Η ζωή στο περιθώριο μέσα στην ‘εύθραυστη εκεχειρία’




Οι Σύριοι προσέρχονται να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια κατά χιλιάδες μέσα στις ερειπωμένες πόλεις


Μάρτιος 3, 2016.

Στην ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει από τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία, παρουσιάζονται νέα στοιχεία που πλήττουν την υγεία του πληθυσμού με καταγραφή πολλών θανάτων εξαιτίας της πείνας και λοιμογόνων παραγόντων κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’.



Η εφαρμογή της εκεχειρίας στη χώρα, η οποία διανύει την έκτη ημέρα, αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο βοήθειας στους πληγέντες ανθρώπους,  που είναι παγιδευμένοι στις πόλεις ερείπια της χώρας.



Ο διεθνής απεσταλμένος στη Συρία, Στεφάν ντε Μιστούρα,  ευελπιστεί ότι η εκεχειρία θα ευκολύνει την παράδοση της βοήθειας και ότι η κατάπαυση του πυρός θα συμβάλει σημαντικά  στην επίλυση της κρίσης και στο τέλος της ανθρώπινης δυστυχίας. Ωστόσο, υπάρχουν  αρκετές περιοχές οι οποίες πολιορκούνται  από τις ένοπλες ομάδες και η πρόσβαση της βοήθειας εκεί είναι  δύσκολη.



Όλοι συμφωνούν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της εκεχειρίας στη Συρία που αντιμετωπίζει καθημερινές προκλήσεις.


Υπάρχουν περίπου εννέα περιοχές στη Συρία, σημειώνει το δημοσίευμα, που εκτός από τη δυσκολία της πρόσβασης σε αυτές  υπάρχουν και μολυσματικές ασθένειες που έχουν πλήξει τον πληθυσμό.


Σε πολλές περιπτώσεις  η ανθρωπιστική βοήθεια θα γίνει με εναέριες εκφορτώσεις, όπως ελπίζει  η σχετική οργάνωση του ΟΗΕ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ