Οι Σλάβοι των Σκοπίων διεκδικούν τώρα και τον Σκεντέρμπεη




Ο Φιλίπ Πετρόφσκι ισχυρίζεται ότι ο εθνικός ήρωας των Αλβανών είναι "ο δεύτερος Μέγας Αλέξανδρος" και ήταν πρόγονος των Σλάβων των Σκοπίων


Μάρτιος 7, 2016.

Ιστορική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ  των Σλάβων και των Αλβανών στα Σκόπια για την καταγωγή του εθνικού ήρωα των Αλβανών, Γκέργκι Σκεντέρμπεη- Καστριώτη (Γεώργιος Καστριώτης)


Στη σελίδα του στο διαδίκτυο ο πρώην βουλευτής του VMRO-DPMNE των Σκοπίων, Φιλίπ Πετρόφσκι, γράφει ότι δεν ήταν Αλβανός, αλλά Σλάβος.


Ο Πετρόφσκι χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Καστριώτη ως τον «δεύτερο Μέγα Αλέξανδρο», πρόγονο των Σλάβων, όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘ Ζουρνάλ’.


Ο πρώην βουλευτής αναφέρει ότι ο λεγόμενος εθνικός ήρωας των Αλβανών ήταν κυβερνήτης της Μακεδονίας και της Ηπείρου τον 15ο αιώνα (γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1405 και πέθανε 17 Ιανουαρίου  1468) και είχε έδρα την Κρούιε, που σημαίνει ότι κυβερνούσε την Αλβανία και το δυτικό μέρος της επικράτειας των Σκοπίων. 



Οι Αλβανοί διατείνονται ότι ανήκε στην αλβανική  φυλή των «GEGO-Arnaut» γνωστοί ως Γκέγκηδες, αλλά όπως σημειώνει ο πρώην βουλευτής των Σκοπίων στους Γκέγκηδες της Αλβανίας δεν υπάρχει κανένα δημοτικό τραγούδι που να αναφέρει τον Καστριώτη.



Οι θέσεις έχουν «ανάψει» τα αίματα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων και οι πρώτοι κατηγορούν τους δεύτερους ότι θέλουν να τους κλέψουν τον ήρωα τους.




Ο Πετρόφσκι ισχυρίζεται ότι το όνομα του Καστριώτη δεν ήταν Γκέργκι όπως λένε οι Αλβανοί αλλά Γκιόργκι (Γεώργιος).




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ