Τζεμίλ Μπαγίκ: Δημιουργείται «πολιτικό μέτωπο» κατά του Ερντογάν




Μάρτιος 7, 2016.

Ο συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), Τζεμίλ Μπαγίκ, αξιολογώντας την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έρχεται αντιμέτωπος με ένα νέο πολιτικό μέτωπο που περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιούλ και τους  Μπουλέντ Αρίντς και τον Χουσεΐν Τσελίκ, μεγάλα και παλαιά στελέχη του AKParti.



Ο Μπαγίκ ανέφερε ότι στόχος της ομάδας αυτής είναι να επιστρέψει το κόμμα στις αρχές που διατύπωσε το 2002 και να εγκαταλείψει τις μιλιταριστικές και φασιστικές μεθοδεύσεις που ακολουθεί τώρα.



Ο ίδιος μιλώντας στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ‘Φιράτ’, εξέφρασε την άποψη ότι η πορεία που ακολουθεί  η ομάδα Ερντογάν με εκφραστή τον Νταβούτογλου δεν μπορεί να εδραιώσει μια αξιόπιστη πολιτική. 



Το «πολιτικό μέτωπο» που δημιουργείται θα επιδιώξει να φέρει την πολιτική του κόμματος στις αρχές του 2002,  γιατί τώρα ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία προς την άβυσσο.



Ο Μπαγίκ κατηγόρησε τον Ερντογάν και την ομάδα του για άκρα εθνικιστική πολιτική που θεωρεί τον πόλεμο απαραίτητο για τις επιδιώξεις τους. «Με τη βία και τις σφαγές οδήγησε την Τουρκία σε φασιστικές πρακτικές  και  απομόνωση. Η στάση που ακολουθούν στο Ιράκ και τη Συρία φέρνει συνεχώς διεθνείς αντιδράσεις», είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ