Ράμα: Η Αλβανία δεν θα σηκώσει τείχη- αλλά και δεν θα ανοίξει τα σύνορά της




Μάρτιος 22, 2016.
 
«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη, ότι μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού για τους πρόσφυγες και μετανάστες, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν από την Ελλάδα προς την Αλβανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα προσθέτοντας ότι εάν το έκαναν, τα Τίρανα «δεν θα σήκωναν τείχη, αλλά δεν θα είχαν και ανοιχτά τα σύνορα».




Ωστόσο, επαίνεσε τις προσπάθειες των αρχών των Σκοπίων και της Σερβίας που «παρέχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους  εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέρχονται από τις χώρες τους ταξιδεύοντας με προορισμό τη δυτική Ευρώπη».



Σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ράμα θα επισημάνει ότι: «τα Δυτικά Βαλκάνια αποδείχθηκαν περισσότερο ευρωπαϊκά από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ,  που κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων παρουσιάζουν έντονη ξενοφοβία».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ