Σκόπια: Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για την ανέγερση του Σταυρού




Μάρτιος 5, 2016.

Τουλάχιστον πέντε χιλιάδες Αλβανοί μουσουλμάνοι έχουν συγκεντρωθεί στο δήμο Μπούτελ των Σκοπίων, προκειμένου να εμποδίσουν την ανέγερση ενός σταυρού στα όρια του δήμου.




Ο Αρτάν Γκρούμπι, μέλος  του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI), δήλωσε  σε αλβανική εφημερίδα ότι οι διαμαρτυρόμενοι έχουν τοποθετήσει σκηνές και παραμένουν στον τόπο που έχει αποφασισθεί να τοποθετηθεί ο χριστιανικός σταυρός, προκειμένου να αρθεί η απόφαση αυτή από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.



Ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφαση  για το στήσιμο του σταυρού έχει πολιτικά κίνητρα και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία αλλά χωρίς να ρωτήσουν τους Αλβανούς κατοίκους της πόλης.



Επίσης, το Αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα (DPA) χαρακτήρισε την τοποθέτηση του σταυρού ως «παιχνίδι για να δημιουργηθούν προεκλογικά εθνοτικές εντάσεις στη χώρα».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ