Η Αυστρία θα βοηθήσει τη Βουλγαρία στη διασφάλιση των συνόρων της




Μάρτιος 12, 2016.

Η Αυστρία προτίθεται να υποστηρίξει τη Βουλγαρία σε διάφορους βασικούς τομείς.
 Αυτό δήλωσε  η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner,  στους βούλγαρους δημοσιογράφους στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας.




«Το πρώτο είναι  στη διαφύλαξη της ασφάλειας των συνόρων. Δεύτερον, θα εμβαθύνουμε τη συνεχή συνεργασία μας και θα βοηθήσουμε στην καταπολέμηση των πλαστών εγγράφων ταυτότητας των ατόμων που διασχίζουν τα σύνορα. Σε μια τέτοια ευαίσθητη κατάσταση που βρισκόμαστε είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας», είπε η αυστριακή πολιτικός.



Σήμερα, μαζί με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Άμυνας και Αθλητισμού της Αυστρίας, Hans-Peter Doskotsil, την υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσάροβα και τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Νέντσεφ, επισκέφθηκαν μία περιφερειακή διεύθυνση της ‘συνοριακής αστυνομίας’ στο Έλχοβο, για να ενημερωθούν  με τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται από τη Βουλγαρία για την ασφάλεια των συνόρων Βουλγαρίας- Τουρκίας.



Η αυστριακή υπουργός τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ροή των προσφύγων στην Ευρώπη.  Εκθείασε  το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων και τόνισε ότι επιδιώκει να διοργανώσει ένα συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη της αστυνομίας από τις χώρες που έχουν πληγεί από τις βαλκανικές μεταναστευτικές ροές καθώς και «τις τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ, όπως είπε η Johanna Mikl-Leitner.
-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ