Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία




Μάρτιος 2, 2016.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές του Ερντογάν, έχουν δηλώσει ότι η χώρα βρίσκεται σχεδόν σε πόλεμο με τη Συρία, έχει μια πολύπλοκη σχέση με το Ιράκ και συγχρόνως διεξάγει έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο με τους Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας που κρατούν μια πεισματική αντίσταση. Η χώρα σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα έχει επιθέσεις με δεκάδες θύματα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ, ότι το ταξίδι στην Τουρκία, ενδέχεται να κρύβει κινδύνους και είναι προτιμότερο να αποφεύγουν το ταξίδι τους στην Τουρκία.



Σημειώνεται ότι στη χώρα μόνο τον Φεβρουάριο υπήρξαν δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η πρώτη συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν 28 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 61. Η έκρηξη έγινε στο διοικητικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας  κοντά στο Γενικό Επιτελείο και στο Κοινοβούλιο. Η δεύτερη έγινε στις 18 Φεβρουαρίου όταν αντάρτες κατέστρεψαν μια στρατιωτική φάλαγγα.



Τα κύματα βίας στην Τουρκία είναι συχνά, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ