Τούρκος πολιτικός ζητά να φύγουν οι Αμερικανοί από τη βάση Ιντσιρλίκ




Μάρτιος 8, 2016.

«Απαιτούμε να κλείσει η αεροπορική βάση των ΗΠΑ «Ιντσιρλίκ», που βρίσκεται στην επικράτεια της Τουρκίας, καθώς οι Αμερικανοί βοηθούν του Κούρδους αυτονομιστές και σχεδιάζουν να διαμελίσουν τη χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην πύλη του Αζερμπαϊτζάν ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος ‘Βατάν’ (πρώην Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας), Ντοού Περιντσέκ (Doğu Perinçek).



Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει την πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος αυτού ότι Κούρδοι υποστηριζόμενοι από τους Αμερικανούς θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία.



Σύμφωνα με τον Περιντσέκ οι Αμερικανοί με την υποστήριξη του Ισραήλ προσπαθούν να δημιουργήσουν σε βάρος της τουρκικής επικράτειας ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.



«Οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν τη βάση «Καντίλ» στο βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχει η έδρα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ). 
Τώρα ο τουρκικός στρατός υπόκειται σε συντονισμένη επίθεση από δύο πλευρές – από τις ομάδες των αυτονομιστών του ΡΚΚ και του ένοπλους Κούρδους της Συρίας του ‘Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης’.



Απαντώντας στο ερώτημα ποιοι τους βοηθούν, ο πρόεδρος της ‘Βατάν’  θα απαντήσει ότι είναι προφανές ότι τους βοηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  η Τουρκία δεν πρέπει να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, αλλά με χώρες της περιοχής που αντιτίθενται στην παρουσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ.


«Επομένως, η αεροπορική βάση του ‘Ιντσιρλίκ’ θα πρέπει να κλείσει για τα αμερικανικά αεροσκάφη», τόνισε ο Περιντσέκ.

Θα προσθέσει: 


«Δυστυχώς το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθώντας έτσι, να εφαρμόσουν το σχέδιο για τον κατακερματισμό της χώρας. 
Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του τουρκικού κράτους, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για ειρήνη, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στους γείτονές της», κατέληξε ο πολιτικός.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία