Βιέννη: Διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης και υπέρ των προσφύγων




Μάρτιος 19, 2016.


Αρκετές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη κατά της αυστριακής κυβέρνησης για την πολιτική που ασκεί έναντι των προσφύγων και κατά της συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας.



Η διαμαρτυρία είχε το σύνθημα «Πρόσφυγες σας καλοσωρίζουμε!  Όχι σε μια Ευρώπη- Φρούριο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 16 χιλιάδες άτομα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν περίπου 2.500.


Πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στους δρόμους της Βιέννης, στην πλατεία Karlsplatz,  στον δακτύλιο και στο Κοινοβούλιο για να καταταλήξει στα γραφεία των αποστολών της ΕΕ.


Οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά από το  Κοινοβούλιο και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της πολιτικής του κλεισίματος των συνόρων της Αυστρίας για τους πρόσφυγες.


Έξω από την αντιπροσωπεία της ΕΕ,  φώναζαν συνθήματα κατά της συμφωνίας με την Τουρκία.

 Χαρακτήρισαν ως «έγκλημα» τη συμφωνία, «αφού οι πρόσφυγες προκειμένου να φύγουν από τον πόλεμο διακινδυνεύουν και πνίγονται στο Αιγαίο για μια καλύτερη ζωή», όπως γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ