Η τουρκική κυβέρνηση επικρίνει ξένους διπλωμάτες




Μάρτιος 28, 2016.

Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει επικρίνει πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  γιατί οι διαπιστευμένοι πρόξενοι παρακολούθησαν το δίκη των δύο Τούρκων δημοσιογράφων, καθώς και τις απόψεις που εξέθεσαν στο διαδίκτυο για αυτήν.



Σύμφωνα με το ‘Φόκους’ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «εξέφρασε τη δυσφορία  του για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι ορισμένων χωρών παρακολούθησαν τη δίκη και εξέθεσαν κριτικές και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».


Η δίκη των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» που έγινε την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήθηκε από μια σειρά διπλωματών, μεταξύ αυτών και Βρετανός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο Twitter δημοσίευσε απόψεις και φωτογραφίες από τη  διαδικασία της δίκης.


--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ