Βουλγαρία: Άσκηση στρατού και αστυνομίας στα σύνορα με Ελλάδα






Μάρτιος 18, 2016.

Η άσκηση «Γκράνιτσα 2016» (‘σύνορα’ 2016) που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στην παραμεθόριο περιοχή του Πέτριτς συνεχίστηκε και σήμερα με κοινές ασκήσεις του βουλγαρικού στρατού και της αστυνομίας, με σχεδιασμό την ενδεχόμενη εισροή  μεταναστών που παραμένουν στάσιμοι στην Ελλάδα.


Στην άσκηση συμμετείχαν, σύμφωνα με βουλγαρικές πηγές, πάνω από 400 στρατιώτες και συνοριοφύλακες.




Κοινή φύλαξη των συνόρων από Σκοπιανούς και Βουλγάρους



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι έχει συμφωνηθεί κοινή δράση Βουλγαρίας και Σκοπίων όπως ειπώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, χθες, μεταξύ του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ.



Στην επικοινωνία τους, αποφασίσθηκε να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις τόσο εναέριες όσο και επίγειες με στόχο την πρόληψη του προβλήματος της διέλευσης των μεταναστών, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες να διεισδύσουν παράνομα στις δύο χώρες, όπως σημειώνεται.



Αποφασίσθηκε ακόμη να κάνουν οι στρατιώτες  κοινές περιπολίες στα σύνορα των δύο χωρών, οπλισμένοι, αλλά οι τυχόν συλλήψεις  παράνομων μεταναστών θα γίνονται από τους αστυνομικούς των συνόρων.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ