‘Ειδικό αίτημα στον Μασούντ Μπαρζανί για την Ροτζάβα από τις ΗΠΑ’




Μάρτιος 22, 2016.

Κουρδική πηγή αναφέρει ότι  η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε αποστείλει την περίοδο που ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ηλεκτρονική επιστολή προς τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρεια του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, για κινήσεις που πρέπει να κάνει με τους Κούρδους της Συρίας.


 Η επιστολή υπογράφεται από  τη βοηθό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελίζαμπεθ Τζόουνς και προτρέπει  στον Μπαρζανί -κατόπιν αιτήματος της Κλίντον- να προσπαθήσει να ενώσει τους Κούρδους της Συρίας, στην περιοχή της Ροτζάβας και να τους στρέψει κατά του καθεστώτος  του Άσαντ.



Κατά την επίσκεψή του, μάλιστα, του ιδίου του Μπαρζανί στην Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει τη στήριξή του στο αίτημά τους,  για τους Κούρδους της Συρίας, με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους σε αυτόν.



Επιπρόσθετα, μία άλλη επιστολή που έλαβε ο Νετσερβάν Μπαρζανί, πρωθυπουργός του Κουρδιστάν από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Τζέιμς Τζέφρεϊ, προέτρεπε τον υπουργό της περιφέρειας του Κουρδιστάν για τους Φυσικούς Πόρους, Άστι Χαβράμι,  που ήταν υπεύθυνος για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στις συζητήσεις με την Τουρκία να είναι διαλλακτικός, υποτονικός.



Ζητούσε από τον  Χαβράμι «η κουρδική περιφέρεια του Ιράκ να δείξει ταπεινοφροσύνη στη συμφωνία με την Τουρκία,  για τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από την περιοχή του Κουρδιστάν, υποστηρίζοντας σε αριθμό θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν».


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ