Το ΝΑΤΟ διευρύνει την αποστολή του στο Αιγαίο




Μάρτιος 6, 2016.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι επεκτείνει την αποστολή του στο Αιγαίο Πέλαγος για να σταματήσει την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα και από εκεί προς την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι  η διεύρυνση περιλαμβάνει μεγαλύτερη συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τον έλεγχο των συνόρων (Frontex).
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Συμμαχία θα εργασθεί τώρα στα τουρκικά και ελληνικά χωρικά ύδατα, επισημαίνοντας ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός πολεμικών πλοίων θα πορευθεί προς την ανατολική Μεσόγειο για να ενταχθούν με τα τρία υπάρχοντα πλοία, σύμφωνα με το 'Σκάι Νιουζ Αράμπια'.


Ο Στότενμπεργκ δήλωσε ότι η Γαλλία θα συμβάλλει με ένα πολεμικό πλοίο, όπως είχε αναφέρει και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.


Η Συμμαχία δέχεται επικρίσεις αφού η κίνηση των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ