«Πόλεμος» μεταξύ CIA και Πενταγώνου στη …Συρία





Μάρτιος 28, 2016.

Την αλλοπρόσαλλη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο ζήτημα της Συρίας επικρίνει σε άρθρο της,  αμερικανική ιστοσελίδα που εστιάζει την προσοχή της  στο ριζοσπαστικό ισλαμισμό, όπως επισημαίνει κουρδική πηγή.

 
Ο συντάκτης Ντάνιελ Γκρίνφιλντ του «Κέντρου Ελευθερίας Ντέιβιντ Χορόβιτς» επισημαίνει  τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) και του αμερικανικού Πενταγώνου στα πεδία των μαχών της Συρίας.



Ενώ η CIA συνεχίζει να λειτουργεί από κοινού με το Κατάρ για την υποστήριξη των Τζιχαντιστών, το Πεντάγωνο ακολουθεί μια άλλη πολιτική ενισχύοντας τους Κούρδους της Συρίας κατά των Τζιχαντιστών.



Οι μάχες μεταξύ των δύο αυτών πλευρών έγιναν εμφανείς-σημειώνει το δημοσίευμα- σε μάχες που γίνονται στα βόρεια προάστια του Χαλεπίου και αυτό έχει επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους των ΗΠΑ αλλά και ηγέτες των ανταρτών της περιοχής.



Έτσι, στα μέσα Φεβρουαρίου ομάδα τζιχαντιστών που φέρει το όνομα «Φουρσάν αλ Χακ» (ή Ιππότες της Δικαιοσύνης), η οποία υποστηρίζεται από τη CIA είχε κατευθυνθεί στην πόλη Μαρέα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Χαλεπίου για να αντιμετωπίσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονται  και εξοπλίζονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο και κινούνται κυρίως στις κουρδικές περιοχές τις οποίες ελέγχουν στα ανατολικά.


Η «Φουρσάν αλ Χακ» είναι τρομοκράτες, τζιχαντιστές, υποστηρίζονται από το Κατάρ και έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα. Κανονικά, η CIA δεν πρέπει να τους εξοπλίζει σε οτιδήποτε, όπως επισημαίνεται.



Στις 18 Φεβρουαρίου, οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη. 


Μαχητής από την  ισλαμιστική ταξιαρχία «Σουκούρ αλ Γιαμπάλ», η οποία έχει δεσμούς με τη CIA, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που βρίσκονται στο συνασπισμό καταπολέμησης του Ντάες, γνωρίζουν ότι η ομάδα τους συγκρούστηκε με ομάδα πολιτοφυλάκων,  η οποία υποστηρίζεται και τροφοδοτείται από το αμερικανικό Πεντάγωνο!



Δύο, δηλαδή, αντικρουόμενες ομάδες, ενισχύονται από Αμερικανούς που ακολουθούν διαφορετική πολιτική στα τεκταινόμενα στη Συρία…



 Η «Σουκούρ αλ Γιαμπάλ»  είναι εξτρεμιστική τζιχαντιστική ομάδα που μάχεται από κοινού με την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» που είναι της Αλ Κάιντα.



Οι οπλισμένοι από τη  CIA τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα,  πολεμούν τους- από το Πεντάγωνο υποστηριζόμενους -Κούρδους της Συρίας, σημειώνει η κουρδική πηγή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ