New York Times: Ερντογάν- ένα αναιδές παιδί λαίμαργο για την εξουσία





Μάρτιος 5, 2016.

Δυνατές δηλώσεις, επιθετικές πολιτικές και ενέργειες- αυτήν την εικόνα έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά,  όπως αποδεικνύεται στην πραγματικότητα είναι γεμάτος από φόβους και ο ίδιος δεν είναι τόσο άφοβος και τολμηρός, όπως ο ίδιος θέλει να φαίνεται, γράφει η εφημερίδα New York Times, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.




Όπως και πολλοί άλλοι αυταρχικοί ηγέτες, ο Ερντογάν θέλει να δείξει στους πολίτες του «ποιο είναι το αφεντικό».



Επανέλαβε έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον των Κούρδων,  εμπόδισε δημοσιεύσεις  που αναφέρονταν στον εαυτό του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  κάλεσε το στρατό να αλλάξει τακτική και συνεχίζει να εμπνέει τους ανθρώπους ότι «χωρίς αυτόν η Τουρκία δεν είναι ισχυρή», σημειώνει ο συντάκτης.



Ωστόσο, δεν έχει σημασία  κατά πόσο ο ίδιος δεν είναι δυνατός και σκληρός,  στην πραγματικότητα είναι γεμάτος με κουσούρια,  και το πρώτο από αυτά είναι ότι δεν μπορεί να ακούσει κριτική.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ