“Οι Σήραγγες του PKK”






Μάρτιος 9, 2016.


Τούρκοι πράκτορες που διείσδυσαν στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Καμισλί -η οποία βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο του PYD, έχουν διαπιστώσει, όπως γράφει η ‘Γενί Σαφάκ’, ότι δημιούργησαν μυστικές υπόγειες σήραγγες και αποθηκεύουν σε αυτές όπλα τα οποία θα μπορούσαν να  χρησιμοποιήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σήραγγες περνούν μέσα από τα σπίτια στις δύο πλευρές των συνόρων Τουρκίας – Συρίας και παρέχουν  υλικοτεχνική υποστήριξη στους Κούρδους αυτονομιστές του PKK.



Οι Τούρκοι πράκτορες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι του PKK έχουν αποθηκεύσει τεράστια ποσότητα όπλων, πυρομαχικών αλλά και τροφίμων σε αυτές τις μυστικές σήραγγες, εδώ και έξι μήνες.



Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν περίπου χίλια χαντάκια και οδοφράγματα στις παρυφές της πόλης Νουσαϊμπίν – που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη συριακή Καμισλί. 



Εκτιμάται, μάλιστα, ότι περίπου 350 τρομοκράτες του PKK βρίσκονται στην πόλη, η οποία είναι μία από τις πιο ταραγμένες στην περιοχή.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πρόκειται να προβούν σε επιχειρήσεις στην πόλη Νουσαϊμπίν, γιατί όπως λέγουν οι τρομοκράτες διώχνουν από αυτήν τους κατοίκους που έχουν αραβική καταγωγή.



«Ο πληθυσμός της πόλης έχει μειωθεί σε 40 χιλιάδες λόγω των απειλών του PKK. Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το PKK ανάγκασε τους πολίτες αραβικής καταγωγής να εγκαταλείψουν την Νουσαϊμπίν, απειλώντας τους να τους σκοτώσουν. Πριν ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 70 χιλιάδες», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ