Συρία: Τουλάχιστον 30 χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι




Απρίλιος 15, 2016.

Τουλάχιστον 30 χιλιάδες άμαχοι από την πόλη Χαλέπι της Συρίας,  την έχουν εγκαταλείψει  το τελευταίο 48ωρο εξαιτίας των μαχών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ τζιχαντιστών του Ντάες και  μαχητών της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα της Παρασκευής,  που επικαλείται την οργάνωση «Human Rights Watch».



Επιπρόσθετα,  μεταξύ της 13ης και της 14ης Απριλίου,  οι τζιχαντιστές έχουν αναγκάσει τουλάχιστον τους μισούς των  προσφυγικών στρατοπέδων που βρίσκονται  κοντά στα σύνορα με την Τουρκία να τα εγκαταλείψουν και όλοι αυτοί υπολογίζονται σε 60 χιλιάδες άτομα.



Η διεθνής οργάνωση ανέφερε ότι «οι Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ σε ορισμένους εκτοπισμένους ανθρώπους όταν πλησίασαν τα τουρκικά σύνορα» και τώρα οι άμαχοι βρίσκονται απόγνωση.



Η οργάνωση έκανε έκκληση να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορά της για να προφυλαχθούν οι πρόσφυγες γιατί «ακόμη η Τουρκία εξακολουθεί να έχει κλειστά τα σύνορά της».



Το αραβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι την Πέμπτη το απόγευμα τζιχαντιστές του Ντάες προέβησαν σε επίθεση σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και ανέλαβαν τον έλεγχό τους – παρά τον βομβαρδισμό του τουρκικού πυροβολικού , όπως σημειώνεται.



Μάρτυρες στην περιοχή αναφέρουν ότι έχουν ξεσπάσει άγριες μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών του Ντάες και της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίες εξακολουθούν μέχρι σήμερα.



Η Ουάσιγκτον, σημειώνει το δημοσίευμα,  εξέφρασε την ανησυχία της για τη νέα επιδείνωση στην περιοχή και την επιθετικότητα του ‘ισλαμικού κράτους’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ