Οι Σύριες παντρεύονται με Τούρκους- 3600 γάμοι έγιναν το 2015







Απρίλιος 4, 2016.


Ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών από τη Συρία έχουν παντρευτεί Τούρκους. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ομιλία του την Κυριακή και τόνισε ότι χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Τουρκία από τους Σύριους πρόσφυγες  «είναι τώρα μέρος της οικογένειάς μας».




Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, «αυτή η οικογένεια πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω»,  προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία (TurkStat), το παρελθόν έτος  3.600 Σύριες παντρεύτηκαν Τούρκους.



Μία από αυτές τις γυναίκες είναι και Ραμπία Αλί, η οποία μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu είπε πως ποτέ δεν είχε διανοηθεί ότι θα παντρεύονταν ένα Τούρκο, αλλά ‘ο έρωτας δεν έχει μάτια’.


Η Αλί ήρθε στην Τουρκία με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και είχε δώσει διαλέξεις στα αραβικά στην Κωνσταντινούπολη πριν μετακομίσει στην επαρχία Μπατμάν με το νέο σύζυγό της και τα δίδυμα παιδιά τους.


Ο Ιμπραήμ Σοϊσούρεν, κοινωνιολόγος από το Πανεπιστήμιο ‘Neuchatel’ της Ελβετίας, δήλωσε στο ‘Anadolu’ ότι αυτοί οι γάμοι θα βοηθήσουν τη μείξη των δύο πολιτισμών, αλλά θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν και τη προσφυγική ροή.



Την άποψη ότι θα γίνει μια ένωση των δύο κοινωνιών με τους γάμους αυτούς συμμερίζεται και ο καθηγητής Οζκάν Γιλντίζ από πανεπιστήμιο «Dokuz Eylül» της Σμύρνης, αλλά προειδοποιεί ότι  μακροπρόθεσμα, ίσως, προκύψουν αρνητικές συνέπειες που θα επηρεάσουν τις σχέσεις του ζευγαριού.



Οι Σύριες λένε ότι, το κύριο πρόβλημα στην αρχή, ήταν γλώσσα επικοινωνίας. «Στην αρχή μιλούσαμε στα αγγλικά, αλλά τώρα αρχίσαμε να επικοινωνούμε στα αραβικά και στα τουρκικά», θα πει η  Ραμπία Αλί.
Ο ψυχίατρος  Μεντάιμ Γιανίκ που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, θα πει ότι οι Σύριες αντιμετωπίζουν αμείλικτα διλήμματα όταν φθάσουν στην ηλικία γάμου. «Ένας γάμος σε μια ασφαλή χώρα με έναν Τούρκο είναι μια «λογική» επιλογή για την προστασία  τους», θα τονίσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Σαμπάχ’.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ