Ο Γκρούεφσκι παζαρεύει το όνομα πριν τις εκλογές της 5ης Ιουνίου;




Απρίλιος 5, 2016.
Δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, ότι τώρα είναι  η κατάλληλη στιγμή για να λυθεί ο κόμπος της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.



Σύμφωνα με τον σχολιαστή Μπράνκο Γκερόσκι, «η μαρτυρία του Μπέιλι δεν είναι τυχαία, γιατί την επομένη μια παρόμοια δήλωση ακούστηκε και από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς».


«Τι συμβαίνει; Οι αναλυτές της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας και οι φλεγμονώδεις οργανώσεις της Διασποράς ανταγωνίζονται ποιος θα καταδικάσει πρώτος τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, για να αποδείξουν ότι η διαφορά μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου (μεταξύ των κομμάτων)».


Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι από το 2008 έως σήμερα, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι «παίζει το χαρτί του ονόματος» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτό έγινε τουλάχιστον δέκα φορές μέχρι σήμερα».


Ο συντάκτης θα σημειώσει ότι ο Γκρούεφσκι κατανοεί ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του και προσπαθεί να διεγείρει το εκλογικό σώμα με εθνικιστικές κορώνες «περί ονόματος της χώρας».  Επισημαίνει ότι αυτή η μέθοδος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έχει στεφθεί με επιτυχία για τον ίδιο.


Σημειώνει ο δημοσιογράφος: «Αναρωτιέμαι εάν ο Γκρούεφσκι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση προσπαθώντας να πείσει τους Αμερικανούς ότι μόνο ο ίδιος και το κόμμα του έχουν την ικανότητα και την προθυμία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα. Αν είναι έτσι, τότε έχει λάβει την ‘άδεια’ για «βρώμικες εκλογές;»




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ