Ο Στρατός της Συρίας απελευθέρωσε 500 οικισμούς σε έξι μήνες




Απρίλιος 9, 2016.


«Στο διάστημα ενός εξαμήνου τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι πατριωτικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων απελευθέρωσαν 500 οικισμούς», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στην τακτική ενημέρωση Τύπου χθες, όπως σημειώνει το Ria Novosti.




Απελευθερώθηκε  η επαρχία της Λαττάκειας, ένα μεγάλο μέρος των επαρχιών Χάμα και Χομς, μεταξύ αυτών και η Παλμύρα καθώς και άλλες πόλεις σε άλλες επαρχίες.



Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι οι περιοχές -στις οποίες υπάρχει τώρα έλεγχος από τις συριακές δυνάμεις, σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν αυξηθεί κατά 100 φορές. Σημείωσε ότι έχει αποκατασταθεί η τοπική αυτοδιοίκηση στις περιοχές αυτές και η συνολική διαδικασία επιταχύνεται.



Επίσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι πολλοί οικισμοί ανακοίνωσαν Συμφιλίωση με την Αρχές, στο Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών.



«Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν εν εξελίξει περίπου  60 ενεργές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του ρωσικού κέντρου για την υπογραφή των εγγράφων για τη συμφιλίωση και την παύση των εχθροπραξιών», συνόψισε ο Κονασένκοφ.



Νωρίτερα, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν μπορούν  να αποκρύψουν  τις ρωσικές επιτυχίες στην απελευθέρωση των οικισμών στη Συρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ