Σκόπια: Η αντιπολίτευση θα μποϊκοτάρει τις εκλογές της 5ης Ιουνίου




Απρίλιος 7, 2016.

Σκόπια.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  Ζόραν Ζάεφ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων (SDSM) ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντάς τες ως ‘κάλπικες’.




Ο Ζάεφ σε συνέντευξή του μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου του νοτιο σλαβικού κράτους, ανακοίνωσε ότι το SDSM θα μποϊκοτάρει τις εκλογές  γιατί  δεν έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για μια δίκαιη εκλογική αναμέτρηση των πολιτικών κομμάτων.



«Το SDSM δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις  ψευδείς εκλογές της 5ης Ιουνίου, χωρίς ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης,  με την καταπίεση και  τον κρατικό εκφοβισμό, τη μη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από τα χιλιάδες ψευδή στοιχεία ανύπαρκτων ψηφοφόρων. Οι εκλογές δεν είναι δίκαιες, ούτε δημοκρατικές, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα συμμετάσχει σε αυτές», δήλωσε ο Ζάεφ.



Το κοινοβούλιο των Σκοπίων διαλύθηκε τα μεσάνυχτα, εν όψει των πρόωρων εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για τις 5 Ιουνίου, που αναμένονται να δώσουν τέλος στη μακρά πολιτική κρίση που προκλήθηκε από το σκάνδαλο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων  από την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, χιλιάδων τηλεφωνικών αριθμών πολιτών της χώρας.



Οι βουλευτές ψήφισαν χθες τη διάλυση του Κοινοβουλίου, ξεκινώντας έτσι μια προεκλογική περίοδο 60 ημερών.



Οι εκλογές είχαν προγραμματισθεί αρχικά για τις 24 Απριλίου, αλλά τα κύρια κόμματα του νοτιοσλαβικού κράτους, συμφώνησαν τον Φεβρουάριο  να παραταθεί αυτή η ημερομηνία  για μετά τον Απρίλιο, έχοντας την υποστήριξη των Αμερικανών και της ΕΕ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ