«Αλ Βατάν»: Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 8 Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα




Απρίλιος 21, 2016.

Ενώ οι τουρκικές δυνάμεις  συνεχίζουν να δολοφονούν πρόσφυγες της Συρίας στα σύνορά τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να δείξει «περισσότερες προσπάθειες» για να εξασφαλίσει την αναγκαία προστασία των προσφύγων, γράφει η εφημερίδα της Συρίας ‘αλ Βατάν’ (‘Πατρίδα’) και συνεχίζει: 




Η εφημερίδα «New York Times» των ΗΠΑ, χθες σε ένα δημοσίευμα αναφέρει ότι οκτώ Σύριοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες στα τουρκικά σύνορα, όταν μια ομάδα προσφύγων προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα προς την Τουρκία, με τη βοήθεια λαθρεμπόρων, που τους οδήγησαν από ορεινές περιοχές στα δυτικά σύνορα. Ο τουρκικός στρατός πυροβόλησε εν ψυχρώ, ενώ οι τουρκικές αρχές το αρνούνται.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα δημοσιεύει αναφορικά με δολοφονίες από τους Τούρκους στρατιώτες άοπλους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν  από τους πολέμους  προς τα τουρκικά σύνορα, αφού στα τέλη Μαρτίου η ίδια εφημερίδα (εννοεί την εφημερίδα  NYT’)άλλη μια περίπτωση με δολοφονία 16 μεταναστών από τη Συρία, μεταξύ των οποίων ήταν τρία παιδιά, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.



Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε χθες την Τουρκία να κάνει «περισσότερες προσπάθειες» για να εξασφαλίσει την αναγκαία προστασία των προσφύγων, και η Επιτροπή δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας επιδιώκει να περιορίσει την εισροή μεταναστών, αφού μέχρι στιγμής έχει γίνει σημαντική πρόοδος.



Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεχίζει η ‘αλ Βατάν’, δημοσίευσε χθες ότι ευρωπαϊκές χώρες από την πλευρά τους, θα εντείνουν τις προσπάθειες τους να στηρίξουν την Ελλάδα οικονομικά, αφού δεσμευθεί για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο στο έδαφός της.



Η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα μπορούσε να προτείνει για τις 4 Μαΐου την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στις χώρες της ΕΕ, αντί από το τέλος Ιουνίου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ