Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι απένειμε χάρη σε 859 κρατούμενους



 

Ο Σίσι απένειμε χάρη σε 859 κρατούμενος, γράφει η αιγυπτιακή «EremNews»
Απρίλιος 26, 2016.


Από τις αιγυπτιακές φυλακές απελευθερώθηκαν 859 κρατούμενοι σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

Η απονομή χάριτος δόθηκε για την επέτειο  της Ημέρας της Απελευθέρωσης του Σινά, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την αγγλόφωνη Middle East Monitor.





Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το ποιόν των κρατουμένων, εάν κατηγορούνταν για ποινικά ή πολιτικά  αδικήματα.




Το αιγυπτιακό υπουργείο  αναφέρει στη δήλωσή του ότι «η απελευθέρωση έρχεται στην εφαρμογή της απόφασης του προέδρου  Αμπντέλ Φατάζ αλ Σίσι, για απονομή χάριτος στο υπόλοιπο της ποινής τους με την ευκαιρία  του εορτασμού της Ημέρας της Απελευθέρωσης του Σινά στις 25 Απριλίου»




Η δήλωση τονίζει ότι η «επιτροπή  κλήθηκε να εξετάσει τους φακέλους των κρατουμένων για να επιλέξει εκείνους που άξιζε να τους δοθεί η ελευθερία και κατέληξε σε 859 φυλακισμένους.



Η αιγυπτιακή «EremNews» συμπληρώνει ότι ο Σίσι απένειμε χάρη πέρυσι στις 23 Μαΐου σε 259 κρατούμενους και στις 17 Ιουνίου 2015  σε άλλους 165 νέους- παραβάτες του νόμου.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ