Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Οι Βούλγαροι ζητούν αναγνώριση από την Τουρκία της «Γενοκτονίας των Βουλγάρων της Θράκης» 
«Πρώτα αναγνώριση της γενοκτονίας των Βουλγάρων της Θράκης και μετά ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ»,ήταν το σύνθημα του συλλαλητηρίου


Απρίλιος 16, 2016.

Σόφια.

Η Ένωση Θρακικών Συλλόγων της Βουλγαρίας διοργάνωσε συλλαλητήριο στο κεντρικό πάρκο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια, για την υπεράσπιση των ηθικών και οικονομικών δικαιωμάτων των απογόνων Βουλγάρων προσφύγων από την (ανατολική)  Θράκη και τη Μικρά Ασία, σε μια προσπάθεια ενοποίησης τους με τους θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους στο όνομα της εθνικής ενότητας, της εθνικής ταυτότητας και των εθνικών αξιών, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


«Χιλιάδες Θράκες τίμησαν τη μνήμη του Βούλγαρου ήρωα Βασίλ Λέφσκι και Χρίστο Μπότεφ στο Κεντρικό Πάρκο με πολλά λουλούδια και στεφάνια.


Η Ένωση των Θρακικών Συλλόγων Βουλγαρίας έχει ιστορία 120 χρόνων και προστατεύει τα συμφέροντα 1,5 εκατομμυρίων απογόνων των Βουλγάρων από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν τη βουλγαρική σημαία και τη σημαία της Ένωσής τους, το μεγάλο πανό έγραφε «Η Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Βουλγάρων της Θράκης».


Ωστόσο, υπήρχαν και άλλα πανό που έγραφαν «Το κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των Βουλγάρων της Θράκης», «Όχι στον υφέρποντα  εξισλαμισμό  στην οροσειρά της Ροδόπης»,  «Κάθε μέρα μάθημα για την πατρίδα στα σχολεία».


Συμμετείχαν σύλλογοι  από πάνω από δέκα πόλεις και τα μέλη τους φορούσαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: