Ερντογάν: «Η Τουρκία θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους»





 Χιλιάδες Αρμένιοι εθελοντές πηγαίνουν  στο Καραμπάχ


Απρίλιος 3, 2016.


Χιλιάδες νέοι άνθρωποι έφυγαν από το Γιερεβάν προς την εμπόλεμη ζώνη, αυτό αναφέρει σήμερα  η Εθελοντική Ένωση «Yerkrapah» που έχει έδρα την πρωτεύουσα της Αρμενίας.




«Οι εθελοντές πηγαίνουν στο Καραμπάχ να εκτελέσουν ορισμένα από τα καθήκοντά τους», κυκλοφόρησε ανακοίνωση που προσθέτει  ότι «όλες οι ενέργειες συντονίζονται από κυβερνητικές υπηρεσίες, τον αρχιστράτηγο και τους υπουργούς Άμυνας της Αρμενίας και του Ναγκόρνο  Καραμπάχ».

 Σήμερα  συνεχίστηκαν οι αμοιβαίες επιθέσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρμενικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την υποστήριξή του προς τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση που ξέσπασε στο Νταγκόρνο Καραμπάχ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Άγκυρα θα υποστηρίξει το Μπακού μέχρι το τέλος».
Ο Αρμένιος υφυπουργός Εξωτερικών, Σαβάρς Κοτσαριάν ανέφερε ότι  η Τουρκία υποστηρίζει τη συνέχιση των επιθετικών ενεργειών  από την πλευρά  του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ