Ο Λαβρόφ έθεσε στον Κέρι το κλείσιμο των τουρκο-συριακών συνόρων




Απρίλιος 1, 2016.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του  υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας,  Σεργκέι Λαβρόφ και του Γενικού Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, τέθηκε  το ζήτημα της αναγκαιότητας του κλεισίματος των συνόρων  της Τουρκίας με τη Συρία, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα ‘Κομερσάντ’.


Σχετική αναφορά γίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας
«Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε για άλλη μια φορά την προσοχή στο γεγονός ότι τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας είναι ανοικτά και  αυτό σημαίνει, όπως γνωρίζουμε,  ότι συνεχίζεται,  η μεγάλη  διείσδυση μαχητών μέσω της Τουρκίας στη Συρία. Ο υπουργός ζήτησε να γίνει μια πρώιμη συμφωνία με αναγκαία μέτρα και κατόπιν να ληφθεί απόφαση από το  Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα αυτό».



Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ σχετικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο νοτιο-ανατολικό μέρος της Ουκρανίας.



«Εξετάσαμε μια σειρά από άλλα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ, σχετικά με τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης καθώς και επίκαιρα θέματα των διμερών σχέσεων» δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το υπουργείο.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ