Αμερικανική προειδοποίηση για βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικά θέρετρα




Απρίλιος 9, 2016.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση  προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία για υψηλή πιθανότητα  ενδεχόμενων  βομβιστικών επιθέσεων σε τουριστικές περιοχές της χώρας.




Ειδικότερα, αναφέρεται για την Κωνσταντινούπολη και την πόλη Αττάλεια.
«Μη ασφαλείς προορισμοί  στην Τουρκία είναι σήμερα οι ελκυστικές  πόλεις Κωνσταντινούπολη  και Αττάλεια», αναφέρει η προειδοποίηση.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  γράφει η ‘Κομερσάντ’, μετά την έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας, την 13η Μαρτίου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα παλέψει αποφασιστικά την τρομοκρατία. Η επίθεση είχε σημειωθεί βράδυ σε μια στάση λεωφορείου. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη ανάμεσα σε δύο λεωφορεία. Σκοτώθηκαν πάνω από 30 άτομα, περίπου 125  τραυματίσθηκαν.



Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση για την αποφυγή μετακινήσεων των Αμερικανών πολιτών στα νοτιο-νοτιοανατολικά της Τουρκίας και την απαγόρευση των επισκέψεων στις περιοχές αυτές στους Αμερικανούς αξιωματούχους.



Το αμερικανικό υπουργείο επισημαίνει ότι οι περιοχές αυτές έχουν υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, απαγωγών ή να πληγούν από τυχαίες οβίδες που ρίχνονται από την πλευρά των συνόρων  της Συρίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ