Δαμασκός: Η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει με εξελιγμένα όπλα τους τρομοκράτες




Απρίλιος 21, 2016.

Ορισμένες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, συνεχίζουν να προμηθεύουν με εξελιγμένα όπλα τους τρομοκράτες στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ.




Επιπλέον, η Τουρκία  συνεχίζει να υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στη Συρία, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών σε μια συνάντηση που είχε στη Δαμασκό με τον ειδικό απεσταλμένο της Κίνας για τη Συρία Σιαογιάν.



Η συριακή κυβέρνηση θα διατηρήσει την ισχυρή της θέση και θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των τρομοκρατών, όπως δήλωσε ο Μουαλέμ. Παράλληλα,  τόνισε θα συνεχισθούν οι συνομιλίες στη Γενεύη.



«Η συμπεριφορά αυτή της Άγκυρας απαιτεί αποφασιστική δράση από τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσουν τις τουρκικές αρχές να σεβασθούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ.



Ο αλ Μουαλέμ κατηγόρησε την αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις που επιδιώκει να εκτροχιάσουν τις συνομιλίες.



Η απόφαση για μη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στο διάλογο από την αντιπροσωπεία του Ριάντ, δείχνει ότι προτιμά τη στρατιωτική κλιμάκωση πριν από τις συνομιλίες.



Ο αλ Μουαλέμ τόνισε ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει στραμμένη συνεχώς την προσοχή της στην ανθρωπιστική βοήθεια των Σύρων θυμάτων. «Το πρώτο καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες μας», τόνισε ο διπλωμάτης.



Ο απεσταλμένος της Κίνας, Σιαογιάν, δήλωσε ότι το Πεκίνο εκτιμά τις προσπάθειες των συριακών αρχών για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορες περιοχές της χώρας.



«Η Κίνα υποστηρίζει την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Συρία, το διάλογο μεταξύ Σύρων, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην κρίση και στο δικαίωμα του συριακού λαού να επιλέξει τον τρόπο μόνος του, χωρίς παρεμβάσεις, για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», δήλωσε ο Σιαογιάν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ