Εισαγόμενο γάλα στην Ελλάδα πωλείται ως ‘ελληνικό’




Απρίλιος 17, 2016.


Οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, εισάγουν συνήθως γάλα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, το οποίο στη συνέχεια το πωλούν ως ελληνικό, αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα επικαλούμενο ελληνικές πηγές πληροφόρησης.



«Οι Έλληνες  βιομήχανοι αγοράζουν το γάλα από το εξωτερικό σε χαμηλότατες τιμές και στη συνέχεια το προσφέρουν στο εσωτερικό της χώρας ως ελληνικό προϊόν, επιτυγχάνοντας μεγάλα κέρδη από τη διαφορά της τιμής.


Αυτή η μαζική και ανεξέλεγκτη εισαγωγή γάλακτος στην Ελλάδα, γίνεται λόγω της έλλειψης συστήματος στη χώρα,  που να επιβλέπει την αγορά αυτού του προϊόντος από το εξωτερικό.


«Μόνο από τη Ρουμανία το περασμένο έτος στην Ελλάδα εισήχθη πάνω από 300 χιλιάδες τόνοι γάλακτος», σημειώνει το δημοσίευμα αναφέροντας  συγκεκριμένο άρθρο ελληνικής εφημερίδας.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ