Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Τουρκία δεν μπορεί να νικήσει τους Κούρδους
Απρίλιος 30, 2016.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προέβη σε μια σκληρή κριτική στην πολιτική του Ερντογάν, του προέδρου της Τουρκίας.


Ο Σουλτς δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει τους Κούρδους με τη στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ‘Firatê , που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ο Σούλτς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη δημοκρατία στη χώρα του.
« Η Τουρκία δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της δημοκρατικής πολιτικής αρένας».

Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει περιορισθεί η  ελευθερία των δημοσιογράφων, των καλλιτεχνών και των αντιφρονούντων, εξέθεσε σε πιέσεις τους Κούρδους και ξανάρχισε πάλι τη σύγκρουση, είπε.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», δήλωσε ο Σουλτς, «αυτή η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΕΚ, δήλωσε ότι η συνεργασία της ΕΕ και της Τουρκίας, σχετικά με την κρίση των προσφύγων, είναι απαραίτητη.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια: