Ο τουρκικός στρατός σκότωσε Σύριους πρόσφυγες




Απρίλιος 2, 2016.

Ο τουρκικός στρατός στα σύνορα με Συρία σκότωσε πρόσφυγες που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα για να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη χώρα τους, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.




H Mη κυβερνητική Oργάνωση (MKO) που έχει έδρα στο Λονδίνο, δημοσίευσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις, μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες σκότωσαν 16 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, όπως καταγράφηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.



 Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που σκοτώθηκαν κατά πιθανότητα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν πραγματοποιήσει- σε αρκετές περιπτώσεις-  ένοπλες επιθέσεις σε άμαχους Σύριους με σκοπό να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στη χώρα τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.



Η ίδια οργάνωση αναφέρει ότι πρόσφατες δολοφονίες  είναι αυτή ενός πατέρα με το παιδί του που σκοτώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας και ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μαρτίου σκοτώθηκαν άλλοι δύο πρόσφυγες στα δυτικά σύνορα των δύο χωρών, όπως καταγράφει η οργάνωση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ