Η Τουρκία προσπαθεί να εντάξει τα προσφυγόπουλα της Συρίας σε τουρκικά σχολεία




Τα προσφυγόπουλα όλων των ηλικιών μπορούν να επωφεληθούν από τα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών μαθημάτων, αφού αυτά παρέχονται στα δημόσια κέντρα κατάρτισης. 

Απρίλιος 28, 2016.


Ο αριθμός των παιδιών των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι 756808 παιδιά, από τα οποία τα 325 χιλιάδες έχουν ενταχθεί, ήδη, στα σχολεία, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός  Εθνικής Παιδείας, Ναμπί Αβτζί.




Σε παρατηρήσεις που έγιναν στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Αβτζί δήλωσε ότι 75 χιλιάδες προσφυγόπουλα από τη Συρία, φοιτούν σε δημόσια σχολεία, ενώ άλλα 250 χιλιάδες φοιτούν σε προσωρινά εκπαιδευτικά κέντρα.



Ο Αβτζί δήλωσε ότι ορισμένες νομικές διαδικασίες εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά τώρα τα κωλύματα αυτά έχουν αφαιρεθεί και τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε όλα τα είδη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τουρκικού υπουργείου Εθνικής  Παιδείας.



«Επιπλέον, τα προσφυγόπουλα όλων των ηλικιών μπορούν να επωφεληθούν από τα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών μαθημάτων, αφού αυτά παρέχονται στα δημόσια κέντρα κατάρτισης. Ο αριθμός των παιδιών των Σύρων που παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα είναι τώρα πάνω από 130 χιλιάδες», είπε.



Πρόσθεσε ότι 375 προσωρινά κέντρα εκπαίδευσης έχουν διαμορφωθεί όλες της νότιες  επαρχίες  της Τουρκίας, όπως σημειώνει το world Bulletin.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ