Το Πατριαρχείο Αντιοχείας ζητά τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα της απαγωγής των ιεραρχών




Απρίλιος 14, 2016.

Ο σύμβουλος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επίσκοπος Λουκάς Χούρι, συναντήθηκε με ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με αίτημα να βοηθήσει στην αναζήτηση των επισκόπων  Παύλου (Μπούλος)  Γιαζίγκι και Ιωάννου (Γιοχάνα) Ιμπραήμ, γράφει το συριακό δημοσίευμα του «τηλέγραφου».



Στις 22 Απριλίου του 2013,  τρομοκράτες χτύπησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε του χριστιανούς κληρικούς, σκότωσαν τον οδηγό του οχήματος και απήγαγαν τους Επισκόπους της Συρίας, οδηγώντας τους σε άγνωστο προορισμό.



Ο επίσκοπος Λουκάς σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ενημέρωσε την ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ανέφερε ότι είναι άγνωστη η τύχη των επισκόπων προσθέτοντας ότι «κανείς δεν γνωρίζει τίποτε για αυτούς, εάν είναι ακόμη ζωντανοί ή όχι».



Τα μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα, έχουν αναφέρει πολλές φορές ειδήσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων κληρικών ή την δολοφονία τους, αλλά οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ