Αργά ή γρήγορα η Σερβία θα πρέπει να επιλέξει: ΝΑΤΟ ή Ρωσία





Απρίλιος 24, 2016.


Αργά ή γρήγορα, η Σερβία θα γίνει το κέντρο ενός γεωστρατηγικού ρήγματος μεταξύ  ΝΑΤΟ και Ρωσίας, γράφει ο συνεργάτης του περιοδικού  Expert Magazine’ Σεργκέι Μπέλους.





Θα έρθει ένα σημείο, σημειώνει ο δημοσιογράφος, που το «παιχνίδι των Σέρβων ηγετών της γεωπολιτικής πολυδιάστασης,  θα καταστεί αδύνατο να διατηρηθεί, και θα πρέπει να κάνει μια επιλογή μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας».




Η Σερβία έχει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, σήμερα Κυριακή, και οι ειδήμονες περιγράφουν τις δημοσκοπήσεις  ως τη Λυδία λίθο  για τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βούτσιτς, φίλο των Βρυξελλών.




Οι Ρώσοι αναλυτές μαζί με τους ξένους συναδέλφους τους προβλέπουν νίκη του κυβερνητικού Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, που ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Απρίλιο και ξεκίνησε τις εκλογές δύο χρόνια νωρίτερα.




Ο Βούτσιτς κατά την προεκλογική εκστρατεία του τόνισε ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό στόχο του κόμματός του, αλλά είπε, επίσης, ότι θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.




Στην ανάλυσή του το ρωσικό περιοδικό Expert μετέφρασε και  προσάρμοσε  το κείμενο του Σεργκέι Μπέλους  από το  Oriental Review, του Βελιγραδίου, που υποστηρίζει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την επέκτασή της, ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του στρατιωτικού αυτού συνασπισμού έχουν επιδεινωθεί και ότι η Σερβία θα πρέπει να κάνει την επιλογή της: ή να συμμαχήσει με το ΝΑΤΟ, το οποίο βομβάρδισε τη χώρα πριν από λιγότερο από δύο δεκαετίες ή να επιστρέψει στην ιστορική συμμαχία της με τη Ρωσία, γράφει το Sputnik.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ