Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Η Ρωσία για πρώτη φορά δοκιμάζει στη Συρία «έξυπνες βόμβες»

Απρίλιος 18, 2016.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, για πρώτη φορά δοκίμασε σε συνθήκες μάχης κατά του ‘ισλαμικού κράτους’  τις λεγόμενες έξυπνες βόμβες, που είναι με βόμβες αυτοκατευθυνόμενες - SPBE-D.
Οι βόμβες αυτές είναι σχεδιασμένες για να καταστρέφουν  τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης. Η βόμβα ρίχνεται με αλεξίπτωτο κοντά στον τόπο του εχθρού, η συσκευή που υπάρχει σαρώνει την περιοχή  μέσω ενός συστήματος υπέρυθρης καθοδήγησης.Σε περίπτωση ανίχνευσης του στόχου, πυροδοτείται και επιτίθεται  με μεγάλη ταχύτητα. Η βόμβα είναι ένα είδος χάλκινου δίσκου που επιταχύνεται  με ταχύτητα 2000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.


Κανένας εξοπλισμός, όπως είναι αυτός των αρμάτων «Abrams» ή «Leopard» δεν έχει πιθανότητα να επιβιώσει. 

Ο κύλινδρος του χαλκού με αυτήν την ταχύτητα χτυπά τη στέγη των θωρακισμένων οχημάτων από την πρόσκρουση λιώνει συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα μέταλλα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: