Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ζητά αποκατάσταση των σχέσεων με Ρωσία- επειγόντως



Απρίλιος 6, 2016.

Κωνσταντινούπολη.

«Τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας που εμφανίσθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες πρέπει να διευθετηθούν και οι σχέσεις να έρθουν στην προ κρίσης κατάσταση και να ενδυναμωθούν περισσότερο. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο 11ος  πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.




Ο Γκιουλ μιλώντας κατά 19ο Συνέδριο Κορυφής  της Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ευρασίας, που διοργάνωσε το Ίδρυμα του Ομίλου Μαρμαρά, αναφέρθηκε στα πρόσφατα  αιματηρά γεγονότα  μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ,  τα οποία χαρακτήρισε ως  έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την περιοχή.



Επεσήμανε ότι πρόβλημα είναι γνωστό μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και τόνισε ότι πρέπει να επιλυθεί  με ειρηνικό τρόπο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από πρόσφατες δηλώσεις  του νυν προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ