Αεροπορικές επιδρομές Ρώσων και Σύρων κοντά στα τουρκικά σύνορα




Απρίλιος 23, 2016.


Συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις άρχισαν μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιφέρεια της Λαττάκειας κατά στόχων εξτρεμιστών ανταρτών της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και της ‘Τζάις αλ Τουρκμέν’, κοντά στα σύνορα, με την τουρκική επαρχία Χατάι, όπως σημειώνει η ‘Al Masdar News’.




Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στην αγροτική περιοχή της Λαττάκειας, οι συριακές και οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές κατά της «Τζαμπάλ αλ Τουρκμέν και της «Τζαμπά αλ Ακράντ», σκοτώνοντας αρκετούς μαχητές και από την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και την ‘Τζάις αλ Τουρκμέν’ με την ενίσχυση των συριακών δυνάμεων του στρατού.



Ο πρωταρχικός στόχος για τις συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις  ήταν η έκταση την οποία ελέγχει η ‘Τζαμπάλ αλ Τουρκμέν’ που συνορεύει με τη νότια Τουρκία.
Αυτή η λωρίδα γης έχει χρησιμοποιηθεί από τους τζιχαντιστές να σχηματίσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαφόρων εφοδίων που είναι καμουφλαρισμένα  και αποκαλούνται ως «στρατόπεδα προσφύγων».



Αποδείχθηκε ότι πρόκειται για στρατόπεδα της ένοπλης αντιπολίτευσης που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση των νέων τζιχαντιστών.



Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές τους  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατά της Τζαμπάλ αλ Τουρκμέν,  οι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν, επίσης, μια σειρά επιθέσεων στην πόλη Κομπάνι, προκειμένου να βοηθήσουν τις συριακές δυνάμεις πεζικού του Αραβικού Στρατού να καταλάβουν την περιοχή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ